В САЩ истерясаха, заради поправките в руската Конституция!

Свят

На 1 юли харизматичният президент Владимир Путин, който върна Русия на световната сцена като първа ядрена сила, получи доверието на почти всички активно гласуващи хора в Руската федерация.

При небивала избирателна активност от 68%, на руския държавен глава гласуваха доверие 78% от гласоподавателите. А това е изключително и огромно постижение, което не се случва всеки ден. Особено, когато се отнася за промени в действащия основен закон на дадена страна. И въпреки това, хората не се поколебаха и показаха на света, че държат на своя президент.

И в никакъв случай не биха го сменили за някой назначен от Вашингтон.

Това, разбира се, предизвика нестихващо раздразнение и гняв всред неолибералните политици отвъд океана. В интерес на истината ще припомним, че същите тези политици, много месеци преди самото гласуване по промените в Конституцията на РФ, направиха всичко възможно то да се провали с гръм и трясък. Те активираха почти несъществуващата опозиция вътре в Русия. И освен това големите западни медии започнаха масирана атака срещу Владимир Путин. Как искал да стане цар и доживотен президент и тям подобни неща.

Но…явно точно тези откровени напъни да се омаскари Путин и Русия дадоха обратен резултат. Огромното множество от руския народ шамароса Запада и отказа да живее в разпарчалосана Русия, чиито президенти се назначават от Белия дом.

Коментар по този повод направи и юристът Григорий Красовски, който работи в САЩ. Според него, паниката в редиците на американския политически елит се разраства, заради простия факт, че поправките в руската Конституция лишават Запада от всякаква възможност да установи контрол над Русия с помощта на продажни руски политици.

По думите на американския юрист, след разпадането на СССР, Русия беше залята с всевъзможни „съветници“ от САЩ, които се опитаха „да наложат присъствието“ на САЩ на всички нива, а Америка и останалият Запад да диктуват на Москва условията за присъединяване към „цивилизованата общност“.

Около 2010 година обаче, стана ясно, че Русия при новия президент Владимир Путин няма да се подчинява на Запада, заради ефимерното „признаване“ от европейските и задокеанските „приятели“. Вместо това Москва започна да следва независима политика, реализирайки националните интереси, без да се съобразява с мнението на Запада.

А после, западните опити за подчиняването на Русия бяха зачеркнати окончателно от триумфалното гласуване по внесените от Владимир Путин поправки в Конституцията на Руската федерация. Според Красовски, тези изменения предизвикват остра реакция на Запад, тъй като установяват приоритета на руските закони пред международните, а също така лишават Запада от надежди за промяна на властта в Руската федерация с установяването на контролиран от тях режим.

Затова е истерясването. Но то няма да помогне. Защото Русия никога не е била побеждавана от когото и да било. И няма да бъде подчинена от никого.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *