Политически активист: Премиерът Бойко Борисов няма алтернатива! Но май в чужбина са на друго мнение!

България отблизо

Действията на правителството по време на кризата с COVID-19 отново показаха, че премиерът Бойко Борисов няма алтернатива.

Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов по време на събрание на ГЕРБ-Благоевград, в което участваха ръководители на общинските структури на ГЕРБ, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове на населени места и председатели на общински съвети.

По време на срещата бяха спазени всички противоепидемични мерки, препоръчани от здравните власти. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Ситуацията, в която се озова страната ни заради пандемията, е ярък пример как умело можеш да управляваш криза, да се минимизират всички негативни процеси. Това е благодарение на наличието на силен лидер. Нека само си представим в тази напрегната и несигурна обстановка какво щеше да се случи, ако имаше друг премиер, а не Бойко Борисов?

Някои от скандалите в публичното пространство напоследък ни подсказват отговора”, коментира Цветомир Паунов.

Според него, в тази сложна обстановка другите политически субекти са се укрили. „Това говори за липса на политическа компетентност и безпочвени претенции да управляват и да бъдат алтернатива точно на ГЕРБ и точно на този премиер”, категоричен бе Паунов.

Административният секретар на ГЕРБ коментира още, че опитите за лично дискредитиране на Бойко Борисов целят да стопират процеса по трайна и безвъзвратна евроинтеграция, към която премиерът води България.

„Влизането в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз, гарантирането на енергийна независимост, осъществяването на големите инфраструктурни проекти, както и успешното договаряне на рекорден ресурс от ЕС за следващия програмен период са онези успешни евроатлантически политики, които силно плашат нашите политически опоненти“, обясни той.

Като се има предвид, че влизането в еврозоната бе критикувано от много експерти, то се питаме как това може да бъде предимство на Борисов пред неговите опоненти?! Да не говорим, че заради ограниченията, икономиката се срути. И сега няма пари за нейното възстановяване.

Затова на хоризонта не се вижда никакво предимство, а опит на активистите на ГЕРБ да се примолят на Брюксел да не ги закача, тях и техния лидер, защото е ясно, че не само българския народ, но и от чужбина, при това и от Изток, и от Запад, вече трудно понасят Борисов и неговата партия.

И единственият шанс на Борисов да се закрепи е като слугува на САЩ и ЕС. Но…на България в момента не й трябва премиер, който се кланя на своите господари, само за да запази още малко властта си. На нас ни е нужен човек, който ще отстоява българските интереси. И ще търгува и с Русия, и със Запада на взаимноизгодни начала. За да тръгне българската икономика.

Впрочем, това е изгодно и за ЕС. Понеже в момента Брюксел се чуди на кого по-напред да даде пари за запушване на пробойните, които пандемията отвори в икономиките на всички европейски държави. Така че един такъв български лидер ще бъде посрещнат на първо време благосклонно както от Запада, така и от Русия.

Сещате ли се кой може да бъде този лидер? Ние – да!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *