В САЩ назоваха крайната точка, до която ще стигне руската армия в Украйна

Свят

Макгрегър: ВС на РФ ще стигнат до Западна Украйна, ако в Европа не започнат преговори.

Руската армия ще бъде принудена да достигне западните граници на Украйна, ако европейските страни така и не бъдат готови за мирни преговори, заяви бившият съветник на главата на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в интервю за YouTube канала Daniel Davis / Deep Dive.
«Всичко ще приключи, когато стане ясно, че Одеса, Харков и по-голямата част от Източна Украйна се окажат под руски контрол. Тогава ще възникне въпросът дали Русия ще намери такива, с които може да преговаря… Ако правителствата в Западна и Източна Европа не се променят, тогава руснаците няма да имат друг избор, освен да отидат по-далеч на запад“, твърди той.
Макгрегър също така подчерта, че страните-членки на НАТО все по-често са започнали да говорят за възможността за изпращане на войски в Украйна, тъй като осъзнават неизбежния колапс на въоръжените сили на Украйна. Той добави, че се очаква чуждестранният контингент да бъде незабавно унищожен от ВС на РФ.
«Излиза, че те не разбират, че веднага щом пресекат украинската граница, ще бъдат атакувани. Руснаците могат да ги видят, да се прицелят и да ги унищожат», заключи полковникът.
Русия многократно изразява готовността си за преговори, но властите в Киев въведоха забрана за тях на законодателно ниво. От Кремъл отбелязаха още, че в момента няма предпоставки ситуацията да премине в мирното русло, като постигането на целите на спецоперацията остава абсолютен приоритет за Москва.
Според президента на РФ Владимир Путин Русия никога не е отказвала диалог, но другата страна трябва директно да изрази готовността си за това.
Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *