Дъглас Макгрегър: ВСУ вече не могат да окажат сериозна съпротива на руската армия

Свят

Руската армия планомерно се придвижва напред по цялата фронтова линия при минимална съпротива от страна на украинската армия, заяви бившият съветник на на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в ефира на предаването BCM Podcast, публикувано в социалната мрежа X/по известна като Туитър/.

Защо това е така? Ами много просто. Понеже украинците най-накрая разбраха, че са пионки в голямата игра на Запада срещу Русия. Осъзнаха, че Западът не иска Украйна да победи, а иска да изтощи Русия като прелюдия към по-нататъшни битки срещу тази могъща държава, която най-много им пречи да осъществят своето желание за световно господство. И в това тяхно желание украинците са просто разходен материал. Никой на запад не се интересува от тях, от това дали ще живеят или ще умрат.

Поради това, а и поради изтощение и липса както на войници, така и на подготвени инженерни кадри, строители и техника, украинците изграждат слаба отбранителна система. А вестник „Ню Йорк Таймс“ се чуди защо украинската отбрана е толкова рехава и слабосилна.

Слабата отбрана на въоръжените сили на Украйна помага на руската армия да се придвижва напред след освобождаването на Авдеевка, пише The New York Times.

„Има още една причина за придвижването на руските войски в този район – слабата отбрана на Украйна“, се казва в материала.

Както отбелязват журналистите, изучавали сателитните изображения на украинските отбранителни позиции, украинските въоръжени сили са изградили изненадващо прости линии на окопи, в които липсват допълнителни укрепления, способни да забавят руските танкове и да защитят важни обекти.

Журналистите също така отбелязват, че американските политици са загрижени за липсата на готовност на украинците за руското настъпление и сега те са изправени пред последствията: настъплението вече се извършва по цялата фронтова линия.

А причината за липсата на готовност у украинците е много проста. Както подчертава Дъглас Макгрегър, украинската нация е разрушена, тъй като много граждани или са напуснали страната, или са загинали и са ранени на фронта.

Но нали точно това целяха западните елити – да нанесат смъртоносен удар на Русия чрез разрушаването на Украйна.

Получи се обаче точно обратният резултат. Държавата Украйна и украинската армия, която Западът създаде с толкова труд и пари, е разрушена, а Русия стана много по-силна от преди.  Защото цялата мощна икономика на Украйна и нейните природни богатства сега попадат в ръцете на Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *