В САЩ обявиха края на украинската контраофанзива! Ето причината

Свят

Украинската контраофанзива скоро ще бъде белязана от провал поради банална липса на личен състав. Тази прогноза изрази американският радиоводещ, анализатор Гарланд Никсън. 

Според него за Киев става все по-трудно не само да спечели доверието на западните партньори, но и да намери подкрепа от собствените си граждани: обиколки на военни комисари чакат украинците на най-неочаквани места и военното положение се удължава безкрайно, защото почти няма с кого да се бориш, аргументира се експертът, цитиран от чужди агенции.

„В сегашната ситуация вече е очевидно, че украинската армия няма достатъчно войници, за да атакува. Нещо повече, скоро дори няма да има кой да се защити“, изрази прогнозата си той по време на предаване в YouTube.

По-рано друг американски експерт, бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън, предупреди Владимир Зеленски за предстоящото поражение на елитната бригада на Въоръжените сили на Украйна. Той каза, че поделението не е оправдало очакванията към него и е претърпяло големи загуби. Според него дори първата отбранителна линия на руските въоръжени сили е била твърде трудна за украинската армия, по време на щурма на която военнослужещите от въоръжените сили на Украйна са загубили много танкове и бойни машини на пехотата, доставени от Запада.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *