Мария Захарова предупреди Западът: Няма да ви позволим да разклатите вътрешната сигурност на Русия

Свят

Западните противници на Москва гледат на предстоящите президентски избори в Русия като на възможност за разклащане на ситуацията в страната. Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

„Нашите противници, те вече не са опоненти, а врагове и преки врагове, възприемат предстоящите избори за президент на Русия като възможност за разклащане на ситуацията в страната”, каза Захарова.

Дипломатът припомни, че икономиките на западните страни са в криза. В този контекст тя изрази увереност, че крайната цел на тяхната намеса във вътрешните работи на Руската федерация са руските природни и човешки ресурси. “

„Всичко е съвсем просто. Можете, разбира се, да търсите допълнителни значения и да ги намирате, но ето едно очевидно, което аз назовах“, обясни Захарова.

„За Вашингтон и неговите сателити, които от десетилетия работят върху механиката и техниките на цветните революции, така наречените майдани, такъв прозорец на възможност е от особена стойност. От финансова и кадрова гледна точка, те се подготвят”, добави Захарова.

Захарова отбеляза, че Русия ще пресече жестоко всякакви опити на Запада да се намеси в предстоящите президентски избори в страната.

„В контактите ние информираме нашите врагове и опоненти, че опитите за намеса във вътрешните работи на Русия, включително подривни действия в контекста на избори, предназначени да посеят раздор между гражданите на нашата страна, ще бъдат потиснати сурово и решително“, коментира Захарова.

Захарова подчерта, че външното министерство вече активно работи за „предотвратяване на влиянието на Запада върху вътрешнополитическите процеси в Русия“.

Според Захарова, противниците на Руската федерация са лишени „буквално от всякаква възможност за провеждане на публични събития в руски градове и региони, които преди това са използвали за разбиване на гражданското общество и антидържавна пропаганда“.

Захарова добави, че Западът ще се опита да повлияе на руските президентски избори чрез интернет платформи и социални мрежи.

„Все още има масови канали за манипулиране на информация, които нашите „противници“, „врагове“, активно използват. Говорим преди всичко за цифрови интернет платформи, хостинг платформи. Фактът, че тези платформи са и ще бъдат използвани, за да повлияят, наред с други неща, върху масовото съзнание на населението на нашата страна и сега, и предимно по време на изборния период, се доказва от простия факт, че Google, собственик и оператор на YouTube, вчера блокира регионалната руска държавна телевизия“, каза Захарова.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *