В САЩ призоваха властта да чуе предупрежденията на Путин, защото те ще са последните

Свят

Западът е заплашен с катастрофа, ако игнорира сигнала, изпратен чрез решението на руския президент Владимир Путин да разположи ядрено оръжие в Беларус, пише подполковникът от американската армия Даниел Дейвис в статия за 19FortyFive.

„Игнорирането на многомегатонния слон в стаята със сигурност ще доведе до мрачен, катастрофален изход, понеже на руският президент му омръзна да предупреждава хора, които не искат да го чуят“, се казва в публикацията.

Подполковникът счита, че Западът няма коз, за ​​да победи Русия, затова би било разумно да не рискува чрез ядрена ескалация заради Украйна и да прекрати този конфликт.

„За всеки ядрен ас в нашата колода, Путин има съответен ядрен туз. Работата с Москва изисква да играем с различен набор от правила, например да не се втурваме с главата напред в конфликт с Русия, който знаем, че не можем да спечелим“, заключава Дейвис.

В края на миналата седмица Владимир Путин обяви, че Москва и Минск са се договорили да разположат ядрени оръжия в Беларус. Според него Русия вече е помогнала за преоборудването на беларуските самолети и ще започне обучение на екипажи в началото на април, а до 1 юли ще завърши изграждането на специално хранилище за тактическо ядрено оръжие на територията на съюзническата страна.

Това на практика означава, че ако Полша или прибалтийските държави решат само да помръднат към Беларус или Украйна, съдбата на техните войски ще бъде съвсем незавидна. Защото този път Солнцепеките ще бъдат ядрени.

Не за друго, а защото на Путин и на Русия им дойде до гуша да се отнасят меко със страни, които тръгват срещу тях с оръжие в ръка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *