Габриел: България е изпълнила всички технически критерии за Шенген, скоро ще ни приемат

България отблизо
България е изпълнила всички технически критерии за Шенген и очакваме подкрепата на европейските ни партньори до края на тази година. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на съвместен брифинг с министъра на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман.

България ще има искрена подкрепа в лицето на Хърватия за присъединяването ѝ към Шенген, както и партньор, който партньор е готов да сподели своя опит. Това заяви министърът на външните работи и европейските въпроси на република Хърватия Гордан Гърлич Радман

По време на срещата е направен преглед на двустранните отношения на двете страни, посочи Габриел.

 

Това е първото официално посещение в България на чуждестранен външен министър след формирането на новото българско правителство. В рамките на визитата на хърватския министър у нас са предвидени срещи с държавния глава Румен Радев, министър-председателя академик Николай Денков и председателя на Народното събрание Росен Желязков.

 

Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят по-късно днес столичното 102-ро основно училище  с преподаване на хърватски език.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *