Божков взривяващо: Ще обединя всички партии, които са извън статуквото и ще вземем властта

България отблизо

Прибрах се по собствена воля и на собствена отговорност.

Повече няма да се занимавам с бизнес, каузата ми е България да се оправи.

По делото на Борисов, Горанов и Арнаудов съм защитен свидетел.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция – арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми.

 

Това заяви бизнесменът под домашен арест Васил Божков в онлайн пресконференция от дома си.

 

От думите на Божков стана ясно, че целта на завръщането му е да вземе властта като политик.

Той каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува да спечели изборите и да спаси държавата. Под статукво той разбира ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Борисов и Пеевски трябва да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, смята Божков.  Той каза още, че може изобщо да не се стигне до дела срещу него в съда.

 

Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е екстрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност, заяви още той и добави:

 

Единственото вредно нещо за България е Борисов, той трябва да бъде изваден от политическата сцена, за да има България някакво бъдеще, каза той.

 

Обясни, че с Алексей Петров не се познавал добре, отдавна не се бил виждал. Неговото прибиране нямало нищо с убийството. 

 

ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото.

 

Той помоли да не бъде принизяван с криминални персонажи като Къро и като Найденов, който бил психично болен човек.

Измислени неща били, че е свързан с Къро, нямал нищо общо с побоя на Слави Ангелов, този свидетел имал психически отклонения. 

 

И добави: Какво искат да ми пришият това, е друга тема.

 

По следствието, за което е разпитван обясни, че е подписал декларация да не казва какво е казал.

 

Моята кауза е да направя нещо за България и българския народ, не мисля повече да се занимавам с бизнес, правил съм много неща за българския народ, за спорта, а те унищожиха колекцията ми, заяви още той.

 

И каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува да спечели изборите и да спаси държавата. Под статукво той разбира ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Борисов и Пеевски трябва да бъдат изличени от властта, а също и Промяната, която е Комсомолът на ГЕРБ, смята Божков.

 

Не би ме удовлетворило реми, партията трябва да завърши с победа на белите, заяви той.

 

Запитан за Любена Павлова каза, че дали е била в Дубай или не, той не знае. А защо е бил отстранен Гешев, за него било загадка.

 

Той обясни, че няма да може да каже каква информация ще разкрие пред американските власти в средата на септември.

 

И добави, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал.

 

„Договорки не правя, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да стоя осем месеца в ареста“, каза той и добави, че ще се опита да обедини всички, които били против статуквото.

 

Божков допълни, че европрокуратурата го разпитвала по неговия сигнал. Бил лесно откриваем, включително съдът го намирал винаги, за да му връчи книжа, свързани със запорите. Сградата, в която щял да прави музей, вече не била негова.

 

„Договорки не правя, никой не ми е давал гаранции, бях на косъм да стоя осем месеца в ареста“, каза той. Щял да се опита да обедини всички, които били против статуквото. Всеки можел да идва при него, защото е под домашен арест. Той чакал делата, ако изобщо се стигне до тях, защото не бил извършил никакви престъпления.

 

Като човек под домашен арест, всеки можел да идва при него и да го организира.

 

Той отново каза, че чака делата, защото не бил извършил никакви престъпления.

 

И призна, че е в основата на протестите през 2020 г.

След като Васил Божков беше пуснат под домашен арест по едно от делата срещу него, той дава пресконференция.

 

Журналистите бяха събрани в хотел „Хаят“ след предварителна регистрация, а бизнесменът отговаряше от офиса си на „Московска“ 8, където пребивава по време на домашния си арест с електронна гривна.

 

Припомняме, че във вторник – 5 септември, апелативният съд измени мярката на Божков по т.нар. „Хазартно дело“ и го пусна под домашен арест.

Срещу Божков има и още две дела – за криминални престъпления, сред които убийство и изнасилване. И за притежания на културно-исторически ценности.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *