Генералният щаб на Украйна се оплаква: Руснаците укрепват позициите и напредват в ето кои направления!

Свят

Руските войски укрепват позициите си в Запорожка област и на левия бряг на река Днепър в Херсонска област. Те също се опитват да настъпят в направленията Бахмут, Авдеевка и Новопавловка.

Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в последната си оперативна информация, цитирана от „Укринформ“.

Според Генералния щаб, противникът се опитва да задържи временно завзетите територии, като съсредоточава усилията си върху опити за прекъсване на действията на силите за отбрана в определени направления, укрепване на отбранителните позиции на левия бряг на река Днепър.

В същото време Русия води настъпателни действия в направленията Бахмут, Авдеевка и Новопавловка.

Отбелязва се, че населени места в Донецка, Луганска, Днепропетровска и Запорожка области са били обстрелвани от руските подразделения през изминалото денонощие.

Беларус продължава да подкрепя руските войски срещу Украйна, осигурявайки достъп до инфраструктура, територия и въздушно пространство. В момента тече формирането на съвместна руско-беларуска бойна групировка.

В други направления Русия използва танкове, минохвъргачки и различни видове артилерия за обстрел на места, в които има военна инфраструктура.

Те са посочени конкретно. 

В посока Северски Русия удари района на село Хремяч в Черниговска област;

В Слобожанско направление – районите Стрелеча, Тернова, Старица, Охирцево, Вовчанск и Колодязне;

В посоките Купянск и Лиман – районите Кисливка, Табаевка, Берестовка, Лисна Стинка, Стелмаховка, Мясожаровка, Макеевка, Невске, Ямполовка и Лиман;

В посока Бахмут – районите на Роздоливка, Яковливка, Соледар, Бахмутске, Бахмут, Опитное, Курдимовка, Торецк, Ню Йорк и Майорск;

В посока Авдеевка – районите на Авдеевка, Опитное, Водяне, Первомайское, Невелске, Марьинка, Парасковиевка и Новомихайловка;

В новопавловското и запорожското направление – районите на Въгледар, Павловка, Новосилка, Нескучно, Новопол, Темировка, Олхивское, Успеновка, Червоне, Хуляйполе, Зализнично, Хуляйпилске, Чаривне, Орихов и Степове;

Тоест, руската армия обстрелва районите на Донбас, Харков, Днепропетровск, Одеса, та чак до Западна Украйна. С други думи става ясно, че Кремъл не се е отказал от нито една от своите предварителни цели, които бяха обявени още в началото на операцията.

Което означава, че Киев няма да се спаси нито от възмездието, нито от наказанието.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *