Генерал от ВСУ разкри какво се случва в Харковска област

Свят

Руските войски активно настъпват срещу въоръжените сили на Украйна в Купянско направление в района на Харков, съобщи украинският генерал от запаса Сергей Кривонос в ефира на телевизионния канал «Прямой».

„През последните дни противникът активно настъпва в различни райони, предимно в Купянско направление, … използвайки мобилни щурмови групи“, призна той.

Според генерала, руската армия успешно използва FPV-дронове, за да си осигурява прикритие и да открива слабите места на украинските въоръжени сили. В същото време, в определени зонови участъци, на Въоръжените сили на Русия им помага това, че украинските войски не са укрепили достатъчно добре позициите си.

„Именно на тези места те се опитват да пробият, да се промъкнат, увеличават усилията си и нанасят удари“, заключи той.

По-рано ръководителят на пресцентъра на групировката руски войски Сергей Зибински съобщи, че руските военнослужещи от групировката „Запад“ са ликвидирали украински център за управление на безпилотни летателни апарати в Купянско направление. Той припомни, че през изминалото денонощие, ВСУ в Купянско направление са загубили до 175 войници, два танка, пет автомобила, самоходно оръдие «Гиацинт-С» и четири самоходни артилерийски установки «Гвоздика».

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *