Руските танкисти разбиват противника в Харковска област

Свят

Руските войски унищожават оръжията, военната техника и пехотата на украинските въоръжени сили. Така при опит за ротация на личния състав в посока Купянск, Харковска област, беше унищожена батальонна групировка, която опитваше да използва гънките на терена за прикритие.

Това съобщиха за ТАСС от руското министерство на отбраната.

„Екипажите на танкове Т-72Б3 от общовойсковата армия на Западната група войски, стреляйки от затворена огнева позиция, унищожиха военната техника и пехотата на украинските въоръжени сили при опит за ротация на личния състав на линията на бойно съприкосновение в Купянско направление, Харковска област, в зоната на специална военна операция, след което се придвижиха напред на нови позиции“, се казва в съобщението.

Уточнява се, че преди нанасянето на танковите удари, операторите на безпилотни летателни апарати, оборудвани с уреди за нощно виждане, са регистрирали активност на позициите на украинските въоръжени сили. Част от личния състав на противника напусна позициите си през нощта и тайно се придвижи до пункта за евакуация. Координатите на движещата се войска и тежко оборудване бяха предадени на екипажите на танковете от общовойсковата армия на Западната групировка, след което екипажите на танковете Т-72Б3 се преместиха на огнева позиция за нанасяне на удар. Обективните контролни кадри потвърждават поразяването на целите.

„Танковите екипажи на Обединената армия на Западната група руски войски редовно нанасят поразяващи удари по личния състав, въоръжение и военна техника на Въоръжените сили на Украйна в Купянско направление“, заключава военното ведомство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *