Ген. Атанасов: Борисов каза: Сложете онова момче на БОП-а за шеф на МВР. Изигра ни

България отблизо
Много добре си спомням как Бойко Борисов каза: „Абе сложете онова момче от БОП-а“. Преди това помня, че Бойко Борисов пак излезе някъде пред медиите и каза, че в никакъв случай не може Атанасов да е вътрешен министър. Все едно пък съм се натискал. Министерството на вътрешните работи не е наше, а на държавата. 

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия съпредседателят на “Демократична България” ген. Атанас Атанасов.

 

Според  Атанасов целта на временната комисия за полицейското насилие в НС, която бе създадена в края на седмицата. Тя ще работи един месец за изясняване на всички факти и обстоятелства около сблъсъците между полиция и протестиращи на протеста срещу Българския футболен съюз. Действията на МВР предизвикаха призиви за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов.

 

Именно това повдигна въпросите за това чие назначение е всъщност Стоянов в правителството. Появиха се обвинения, че вътрешният министър е на ГЕРБ. Партията се обяви против оставката на Стоянов.

 

„Когато дойде темата МВР, аз им казах, че трябва да е експерт, професионалист, отдалечен от всички. Предложих да се избира от наличните – назначени от тях по тяхно време години наред, или от президента Радев служби. Казах да изберем между шефа на полицията, на БОП-а, на жандармерията. Кирил Петков отиде, консултира се и след това предложиха Калин Стоянов. Аз се съгласих. Аз не съм говорил с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал”, заяви миналата седмица Бойко Борисов.

 

“Нито аз имам амбиции да свалям Калин Стоянов, нито това е работа на комисията”, посочи Атанасов.

 

Той отново заговори за нуждата от сериозни реформи в целия сектор за сигурност и МВР.

 

„Тъй като се видяха такива жестоки сцени на превишаване на права, не може да се занимаваме със столичната дирекция и с еди-кого си. Ние искаме отговорност от министъра на вътрешните работи”, допълни той.

 

Темата с оставката на Пламен Тончев като шеф на ДАНС пък ще има развитие. Последните скандали около него бяха предизвикани от доклада на агенцията, накарал ЦИК да отмени машинното гласуване на първия тур на местните избори. Атанасов посочи, че след приемането на бюджета и на конституционните промени от ПП-ДБ ще внесат законопроекти за промени за начина, по който се назначават шефовете на службите.

Tagged

1 thought on “Ген. Атанасов: Борисов каза: Сложете онова момче на БОП-а за шеф на МВР. Изигра ни

  1. Един подлец за всички времена -дори името не желая да го напиша толкова го ненавиждам,но за всеки случай“една е тиквата и това е той“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *