Наш епидемиолог от Лондон с горещи разкрития за новия страшен вирус

България отблизо

Новината за нов вирус в Китай разтревожи света и вдигна на крак Световната здравна организация. Става въпрос за тип пневмония, която препълни педиатричните болници и затвори училищата в страната.

 

Колко опасен е новият вирус и има ли как да стигне до България – коментар на епидемиолога и преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина д-р Петър Марков, съобщава Нова телевизия.

„Преди около седмица Китай докладва повишен брой на случаи на пневмония сред деца с белодробни заболявания. Паралелно с това, Международната мрежа за съобщение на инфекции също докладва за това. СЗО поиска от страната информация”, каза специалистът.

Според д-р Марков от докладваното досега не става дума за нов патоген, какъвто беше случаят с коронавируса отпреди три години. „Ако е така, нямаме повод за притеснение. Просто понякога въздушно-капковите инфекции започват малко по-рано от обичайното и са с по-висок пик”, каза още епидемиологът.

Преподавателят в Лондонското училище по тропическа медицина отбеляза строгата политика на ограничение на движението на хора през последните години в Китай.

„Когато това се случва, хората изостават с имунитета към други заболявания като грипа. Това може да е в някаква степен наваксване”, поясни той.

Tagged

1 thought on “Наш епидемиолог от Лондон с горещи разкрития за новия страшен вирус

  1. ЕВРОГЕЙСКИ ЛЪЖИ ЗА ДА БИЕТЕ ОТРОВНИ ПФАЙЗЕРИ каза:

    СТИГА ПИСАХТЕ ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ. В ЛОНДОН РАБОТИ БЪЛГАРСКИ МИКРОБИОЛОГ ПРОФЕСОВ ЖЕЛЕВ ОТ ЧИРПАН. ТОЙ ОТРЕЧЕ ТАЗИ ЛЪЖА. ПОТЪРСЕТЕ ГО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *