Ген. Атанасов: Да обединим евроатлантическите сили в България, за да не потекат руските потоци

България отблизо
„България има нужда от своите обединени евроатлантически сили“, каза съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов по време на Третата национална конференция на „Да, България“. Той изтъкна, че това е необходимо, защото в противен случай ще потекат отново руските потоци.

Атанасов бе първият гост, който взе думата на форума на партията на Христо Иванов. Изказването му идва часове преди преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. Двете коалиции имат броени дни да решат дали сглобката ще стане коалиция, или прогнозата на Бойко Борисов за нови избори ще се сбъдне. В понеделник и вторник предстоят консултациите при президента Радев, като очакванията са той да връчи първия мандат на ГЕРБ още в сряда.

 

От призива на Атанасов стана ясно, че той държи да има общ кабинет с ГЕРБ-СДС. Той добави, че винаги, когато демократичните сили са били съединени, тогава България върви напред.

 

„Когато сме били разединени, тогава тъмните сили са ни дърпали към азиатското тъмно“, каза той, цитиран от OFFnews.

 

В речта си Атанасов призова за по-голямо демократично обединение и изработване на органи за колективно вземане на общи решения и привличане на нови симпатизанти.

Tagged

1 thought on “Ген. Атанасов: Да обединим евроатлантическите сили в България, за да не потекат руските потоци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *