Ген. Атанасов: Радев е полупрезидент, държи се като лидер на опозиция, загубила властта

България отблизо
Президентът Радев се държи като лидер на опозиция, загубила властта. Какво е това нещо полууправление, полуреформа. Аз бих казал, че той е полупрезидент. Има раздразнение от негова страна. От него се очаква да бъде обединител на нацията. Нормално ли е това поведение? Не е работа на държавния глава да бъде опозиция, заяви ген. Атанас Атанасов.

Няма да ставам конституционен съдия, оставам в парламента. Това обясни още съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“  в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Тази година според мен важите политически събития, които трябва да отбележим са: ротацията, европейските избори. Тази година има избори за Европейски парламент и те са много важни на фона на геополитическата ситуация. Не на последно място – еврозоната, добави още депутатът от ПП-ДБ.

 

Той коментира и евентуалната смяна на министри при ротацията през март. „Ние съвместно двете политически сили от фактическта коалиция – ПП-ДБ и ГЕРБ и ДПС трябва да направим оцена на цяло правителство, на отделните министри, за да може през март безболезнено и безпроблемно да се направи ротацията“, каза още той.

По думите му не са обсъджани министри на ДПС след ротацията. „Чух какво каза Пеевски, че те не претендират за участие в правителството. Лидерите на ДПС – Делян Пеевски и Карадъй тогава, гласуваха за правителството и подкрепят голяма част от политиките му. След ротацията предстоят множество кадрови промени в регулаторни и други органи избирани от НС, за които се изисква 2/3 от гласовете.

Tagged

2 thoughts on “Ген. Атанасов: Радев е полупрезидент, държи се като лидер на опозиция, загубила властта

  1. ей гном мръсен до кога ще плямпаш простотии бе комунист неуспял колко ти го вкара американския посланик че да лъжеш толкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *