Ген. Атанасов тръгна на лов за тролове на Путин в НС

България отблизо
Временната анкетна комисия срещу полицейското насилие бе създадена днес от депутатите. За председател на комисията със 129 гласа бе избран ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ. След избора обаче, в пленарна зала видяхме кратък хаос – валяха обиди, обвинения и цветисти определения.

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. „Нося една книжка и препоръчвам да я прочетете – „Троловете на Путин“, посочи той.

 

Преди него от трибуната се изказаха Костадин Костадинов от „Възраждане“ и Тошко Йорданов от ИТН.

 

И двамата обвиниха ПП-ДБ, че ДПС също са гласували за избора на Атанасов за председател на комисията.

 

„Преди малко троловете бяха на трибуната“, атакува ги той .

 

Тошко Йорданов бързо отговори, че е бил атакува от „генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта“.

 

Депутатите създадоха днес временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от МВР на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември т.г. Предложенията за създаване на такава комисия бяха три – на „Продължаваме промяната-Демократична България“, на БСП и на ГЕРБ, като бяха обединени и приети като едно.

 

„Троловете на Путин“ е книга на Йесика Аро, която бе издадена на български миналата година. Финландската журналистка Аро описва своя собствен опит в конфликтите с троловете на Путин в интернет, довел до заплахи за живота ѝ и принудил я да напусне родната си страна.

 

В книгата са описани фронтовете на информационната война возена от Русия – още от времето на цветните революции в Източна Европа, през убийството на Сергей Магнитски, руската намеса в избирането на Доналд Тръмп, окупацията на Крим и Донбас, свалянето на малайзийския самолет над Украйна.

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *