Вицепрезидентът разкри подкрепя ли Румен Радев нова партия и какво става между него и БСП!

България отблизо

В коментар дали служебните министър Кирил Петков и Асен Василев ще правят нова партия вицепрезидентът Илияна Йотова каза:

„Не съм чула някои от въпросните заподозрени министри да спомене, че ще правят партия. Точно обратното. Президентът обяви, че никога няма да тръгне срещу БСП. Ако някой иска да прави политическа интрига и да прави нова партия, то това си е негово решение.

Не знам защо служебният премиер Стефан Янев каза, че би гласувал за тях. Питайте него“.

„Моята политическа принадлежност много отдавна е решена – БСП. Искам да чуя оценката на БСП за мен и дали съм оправдала техните очаквания.

„Определено не ни стреснаха думите на Йордан Цонев, че ДПС ще направи всичко възможно Радев да не спечели втори президентски мандат, продължи тя.

Това не е новина.

Не чувстваме заплаха нито от Цонев, нито от който и да било друг политически лидер“, уверено заяви тя.

„Ще бъде трудна кампания, смесена. Безусловно ще има смесване на кампаниите за президент и парламент, но ще ги изкараме“, каза още Йотова, която в отговор на въпрос имат ли вече предизборен щаб с Радев допълни: Президентът се е подготвил както повеляват законите и Конституцията на страната.

В крайна сметка ще видим дали решението е било удачно за 14 ноември. Тези избори 2 в 1 ще са прецедент в историята на България“, допълни тя.

„Тънки сметки с президента не сме правили. Дали ще бъде 14 или 21 ноември…“.

„Но Радев е категорично прав, че ако датата за смесения вот е 14 ноември, се спестяват много усилия на българските граждани и много пари на държавата, обобщи Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *