Ген. Брюно Клермон: Руската армия има значително превъзходство, а Украйна пропада

Свят

САЩ и Европа си дават вид, че искат Киев да победи, но в действителност никой от тях не се нуждае от Украйна. Това заяви бившият ръководител на френската Държавна служба за авиационна безопасност, генералът от авиацията Брюно Клермон в интервю за списание Valeurs Actuelles. Според него Русия има значително превъзходство над Украйна във въздуха.

Експерти добавят, че руското превъзходство е вече и на земята.

„Американците никога не са искали „победа“ за Украйна, а слабостта на европейците е обратно пропорционална на войнствения характер на техните изявления. Само поляците наистина преминаха към военна икономика. Останалите само се преструваха. Нито един европеец не отива да умира за Украйна“, отбеляза той.

Френският генерал посочи и значително намаляване на западната помощ за Киев. „Инерцията на западната подкрепа отслабна значително от миналата зима“, каза той. Според него Украйна може да отвърне на удара само при продължаване на помощта от Запада.

По-рано Москва многократно е заявявала, че подкрепата на Запада за Киев няма да повлияе на изпълнението от страна на Русия на целите, поставени като част от специалната военна операция, отбелязва ТАСС.

Бруно Клермон заяви, че Русия има значително превъзходство над Украйна във въздуха, а според други експерти, вече и на земята. „В това отношение превъзходството на руската армия е значително. То пречи на настъплението на украинските войски“, отбеляза той в интервюто за списание „Вальор Актуел“.

Според френския генерал, като се има предвид „неблагоприятната за Киев“ съпоставка на силите на двете страни, очевидно е, че „руската авиация и военноморски флот практически не са пострадали“ по време на спецоперацията. Той подчерта, че „украинската контраофанзива се е провалила“, докато „Русия е във военна икономика от лятото на 2022 г. и западните санкции са заобиколени“.

Освен това Клермон посочи трудностите, пред които е изправен Киев поради големия брой различна западна техника. „Броят на системите за противовъздушна отбрана, доставени от Запада, е значителен: Patriot, Mamba, NASAMS, IRIS-T, Crotale и т.н. Голямото разнообразие от високоефективни системи позволява да се ограничи ефектът от бомбардировките. Но в същото време време това разнообразие усложнява доставките и логистиката“, каза генерал Клермон.

Източник: ТАСС

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *