Западът пророкува апокалипсис! Ето от какво се уплаши сега

Свят

Германските специални служби са подготвили анализ на военната заплаха от страна на Русия, който предвижда, че „от 2026 г.“ тя може да атакува територията на страните членки на Северноатлантическия алианс, пише Business Insider.

Тук нашият народ казва “ на страха очите са големи“. Западът трябва сериозно да се е уплашил от нещо, защото Русия не е показвала намерение да атакува НАТО. Вижте какво уплаши „безстрашните“ западни  военни по-нататък в статията.

От две години Русия води война в Украйна, продължава Business Insider, но досега нито една от страните не е успяла да спечели. В момента в Източна Украйна бушува жестока война на изтощение. Но според експерти, Русия вече разполага със значителни  и много добре подготвени човешки и материални ресурси, а армията и е вече е съставена от военни с много голям, опит и то придобит в реални бойни действия с висока интензивност. Експертите добавят, че такъв опит няма нито една армия по света. Затова западните разузнавателни служби все повече се опасяват от ескалация.

Тук нашият народ казва „да би мирно седяло“, не би чудо видяло“. И наистина никой не караше западните политици да дърпат  руският Мечок за опашката и сега като го ядосаха да пищят, че щяло да има ескалация и Русия можела да нападне еди кого си. Ами кой ви караше да дразните лъва, когато спи?

Но паниката на Запад продължава. Според информация на Business Insider, в момента в германското правителство се разпространява „взривоопасен анализ“ на германските разузнавателни служби. Според този анализ се наблюдава значително засилване на руското оръжейно производство, което би могло да доведе до удвояване на военната мощ на Русия през следващите пет години в сравнение със сега, особено в областта на конвенционалните оръжия.

А, ето за какво ставало дума. Нарастващата военна мощ на Русия плаши и паникьосва Запада и го кара да надава вопли на отчаяние.

„Вече не можело да се изключи“, според Business Insider, че Русия ще атакува поне част от територията на НАТО „след 2026 г.“, например в балтийските държави или Финландия, съобщава BI. Изданието подчертава все пак, че германските служби все още не са правили подобни конкретни изявления публично.

Според Business Insider щабът на НАТО също споделя загриженост относно нарастващата военна мощ на Русия и по-нататъшната конфронтация, но смята, че това не трябва непременно да води до война.

И така, страхът и паниката на Запад се разпространяват лавинообразно, но никой не е виновен за това. Западните елити трябваше да мислят преди да тръгнат срещу Русия. Или поне да чуят мнението на своите най-добри военни експерти и политолози.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *