Ген. Делавард: Няма надежда за Украйна. Войната ще завърши при условията на Русия

Свят

Генералът от френската армия, офицер на Ордена на почетния легион Доминик Делавард каза, че евентуална контраофанзива от страна на Русия може да сложи край на военните действия и конфликта в Украйна при условията на Москва. 

Френският генерал направи този коментар в ефира на телевизионния канал „Соловьев Live“, съобщава ТАСС.

„Няма никаква надежда за Украйна. Затова най-вероятно се очаква контранастъпление от страна на Русия. Мисля, че в един момент ще го видим, това ще сложи край на тази война при условията на Русия“, каза Делавард.

Освен това той добави, че конфронтацията сега се наблюдава не само на бойното поле, но и в политиката и икономиката. В същото време, подчерта френският генерал, целият свят участва в геополитическата борба.

По-рано, на 25 юли, ген. Доминик Делавард коментира във видео интервю за ТАСС: „За украинците това е драматичен провал. Но какво друго може да се очаква? Можем да очакваме само провал. Невъзможно е да се успее в контранастъпление, когато руската армия превъзхожда Украйна във всичко – в боен опит, в оръжейните иновации, в бойния дух, в командването, което пази войските си. И когато руснаците са укрепили добре отбраната си, при превъзходството на Русия в артилерията, авиацията, ресурсното обезпечаване и т.н.“.

Според френския генерал НАТО е загубил дори комуникационната война, опитвайки се да убеди целия свят, че „Русия е уязвима и ще загине под гнета на санкциите“. „Но стратегията се провали. Напротив, всеки ден целият свят се сплотява все повече и повече около Русия, не я осъжда и продължава да търгува с нея. А санкциите се връщат като бумеранг към глобалния Запад“, отбеляза ген. Делавард.

Източник Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *