Ген. Конашенков: Нови боеве и големи загуби за украинската армия

Свят

Украинската армия е загубила около 800 военнослужещи по време на боевете в Донецко, Южнодонецко, Купянско, Херсонско, Запорожко и Краснолиманско направления за денонощие.

Това съобщи на брифинг официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„В Донецкото направление въоръжените сили на Украйна загубиха повече от 345 военнослужещи, както и пет оръдия на полевата артилерия, пет самоходни артилерийски установки Krab полско производство, бойна машина за РСЗО „Град“, четири автомобила, шест бойни машини на пехотата и един танк“, казва той.

По време на боевете в Южно-Донецкото и Запорожското направления ВСУ са загубили до 220 души в жива сила, а също така оръдие „Хиацинт-Б“, самоходна гаубица „Акация“, полска артилерийска установка „Краб“, два автомобила и американска БМП Bradley.

В Купянско направление общите загуби на ВСУ за денонощие възлизат на 120 души, също така унищожени са гаубица Д-30, артилерийска установка „Гвоздика“, три автомобила и една бойна бронирана машина.

В Херсонското и Краснолиманското направления Въоръжените сили на Украйна са загубили до 115 души, както и две самоходни артилерийски установки „Гвоздика“, гаубици Д-20 и Д-30, два пикапа, три бойни бронирани машини, гаубица „Мста-Б“ и самоходна артилерийска установка „Акация“.

Украинските войски са струпали сили в района на Днепропетровск, за да форсират Днепър. Поредният опит за проникване на територията, контролирана от руските военни, е осуетен с превантивен удар, съобщават световните издания.

Превантивните удари са нанесени по военни обекти в Марганец и Никопол на десния бряг на Днепър, където украинските въоръжени сили са събрали свои части, за да се опитат да преминат Каховския язовир.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *