Ген. Съби Събев: Ямбол е най-подходящото място за нова база на НАТО. Русия вече ще се се съобразява с нас!

България отблизо
На мястото край Ямбол – войсковият район Кабиле, има изградени съоръжения, които чрез ремонт могат да се използват. Районът е подходящ, защото е отдалечен от големи населени места, което беше едно от изискванията на бившите ракетни бригади.

Това заяви пред Нова телевизия ген. Съби Събев – първият национален военен представител на България в Главната квартира на НАТО по повод намеренията за изграждане на база на Алианса край Ямбол. За целта ще се инвестират около 100 млн. лева. 

 

“Да не забравяме това, което се обсъжда в момента е развитие на концепцията  на Многонационалната бойна група в България с водеща страна Италия. Става въпрос за изграждане на постоянна инфраструктура, която може да поема по-големи количества хора”, заяви на свой ред доцент Георги Цветков, който председател по отбранителна политика и планиране във Военната академия „Георги Стойков Раковски”.

 

“Мястото е избрано изключително удачно от стратегическа гледна точка. Наблизо е военното пристанище в Бургас – най-голямата ни и вече почти единствената база. Пристанището е изключително удобно и близкото разстояние до Кабиеле ще подпомогне да се свърже тази триада на сухопътните, военноморските и военновъздушните сили на НАТО”, категоричен е Васил Данов, капитан I ранг о.з от  Атлантическия съвет на България.

Русия вече ще се съобразява с нас, допълниха генералите.

Tagged

2 thoughts on “Ген. Съби Събев: Ямбол е най-подходящото място за нова база на НАТО. Русия вече ще се се съобразява с нас!

  1. Разбира се, че ще се съобразява.Ще настрой само една ракета на съответният азимут.Тя ще свърши работа ако се наложи. Е и една по-малка за радиотехническият център в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *