Георги Лозанов: Води се битка между евроатлантизма и плавния завой към Русия с Радев начело

България отблизо
ПП-ДБ се вижда, че каквото казват това и правят. Това е все пак надежда за промяна. Те са различни от старите партии. Това каза в предаването ”Денят с Веселин Дремджиев“ проф. Георги Лозанов.

Преди Сарафов беше от компанията на Гешев. Сега Сарафов като че ли се събуди от сън и започна да говори срещу Гешев. Трябва да дойде смел човек, това е по-важно от конституционните проблеми. Но аз мисля, че в тази ситуация ако ПП -ДБ си изиграят картите добре, може да дойде такъв човек, който да започне да прочиства корупцията по високите етажи на властта, подчерта проф. Лозанов.

 

По думите му, дойде по-драматично противопоставяне – на евроатлантическата ориентация със завиването към Русия. Последното се прави от президента на капитанския мостик. Този завой се прави много плавно, така че хората да не го усетят. Ако това се случи, отиваме в историческата пропаст.

 

„Това е по-важната битка за България. Сега,  30 години след промените, да се провалят надеждите на хората  ми се вижда издевателство. Въпросът е какво прави ГЕРБ в тази ситуация и какво прави Пеевски в комисията за конституционни промени. Важно е възмездието на корупцията. Но е по-важно дали в момента има проблеми с корупцията у нас. Според мен сега има по-малко корупция.

 

Ако ние сме прозападна държава, която успява да запуши дупките на корупцията, това е добро начало“.

 

Трябва освен да се запушат корупционните дупки, да се сложи край на руската пропаганда, което е възможно само като има промени в службите за сигурност, каза проф. Лозанов.

Tagged

1 thought on “Георги Лозанов: Води се битка между евроатлантизма и плавния завой към Русия с Радев начело

  1. Не разбирам защо уважаван сайт публикува казаното от някой си Лозанов.Признат експерт и авторитет ли е в политиката,в международните отношения,че да се вслушваме в това което казва или е един позастарял смешен човечец на хранилка?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *