Георги Свиленски шашна всички: Ето какво ще направи левицата

България отблизо

Явно е, че БСП като партия, която до момента е отстоявала политики в Народното събрание, няма как да продължи политиките на служебния кабинет, а и не трябва. Това коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на БСП в парламента Георги Свиленски.

 

„Следващото правителство няма да е на БСП и няма как да бъде. То ще бъде правителство, сформирано на база приоритети, касаещи бъдещето на държавата. България трябва да има правителство и работещ парламент”, подчерта той.

Свиленски уточни, че с третия мандат левицата ще подходи отговорно. „Няма да изхвърлим горещия картоф. Ще бъдем последователни, спокойни и диалогични”, подчерта депутатът.

Всички се обединявали около това, че трябва да има правителство и работещ парламент, изтъкна той. „Ако всички колеги депутати през тези месеци говореха, че трябва да има правителство – ето, сега ще имат възможността всеки да намери своя принос за това”, допълни депутатът.

„С непреодолими препятствия и червени линии няма да се стигне до кабинет. Първият въпрос, на който трябва да отговорят политическите сили, е искат ли да има правителство. Ако лидерите и партиите решат, че наистина трябва да има правителство, задачата става доста по-решима”, подчерта той.

В края на другата седмица ще имаме готовност да поканим политическите партии на разговор, кои ще са те – ще реши националния съвет.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *