Британски шпионин: Има данни, че Пригожин е главният наследник на Путин

Свят

Основателят на частната военна компания „Вагнер“ Евгений Пригожин все още е любимец на руския президент Владимир Путин и негов пряк политически „наследник“.

 

Както отбеляза бившият офицер от британското военно разузнаване Филип Инграм в коментар за Sky News, неотдавнашното назначаване на Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на руските въоръжени сили, за ръководител на така наречената „специална военна операция“ в Украйна може да се тълкува като един вид помощ за действията на Пригожин, чиято частна военна компания винаги е на най-горещите места на фронта.

Британецът смята, че влиянието на Пригожин в придворните интриги на Кремъл не може да се отмени, тъй като той има пряк контакт с руския президент. Освен това наемниците на Пригожин участват в битките около Бахмут и Соледар, чието превземане е водеща задача на руската армия, пише УНИАН.

Експертът казва, че именно Пригожин е основният наследник на Владимир Путин, дори като се вземе предвид фактът, че понякога той действа „по свой начин“.

„Но той има пряка връзка с Владимир Путин. Строго погледнато, той трябва да работи под военно командване, но изглежда има свой собствен път. Той поема отговорност в голямо разнообразие от области.

Освен това се твърди, че Пригожин е потенциален наследник на Путин ако бъде номиниран. Това се потвърждава от факта, че той открито критикува и двамата (министъра на отбраната на Русия) Сергей Шойгу и шефа на руския Генщаб Валерий Герасимов“, каза Инграм.

Според някои експерти, смяната на командващия е свързана с подготовката на Руската федерация за началото на нова голяма офанзива в Украйна.

Промяната в руското командване е извършена на 11 януари. На мястото на командващия е назначен Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на Руската федерация, а Сергей Суровикин става негов заместник.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Британски шпионин: Има данни, че Пригожин е главният наследник на Путин

  1. ТОВА са тинтири минтири ……….за наследник се готви друг …….сега е един преуспяващ ГУБЕРНАТОР……….бивш гард на Путин …………..той вече е почти 4 години губернатор и вече е овладял всички икономически хватки ……..за това е и НАЗНАЧЕН за губернатор ….а веднъж се яви и на избори ………………………………………………………Знам му името !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *