Георги Харизанов: Няма драма в апартаментите! Политиците ни просто са с богати родители и умеят да спестяват!

България отблизо

До момента няма доказателства, че в скандала с имотите на управляващите има замесени мръсни пари. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политическият анализатор Георги Харизанов.

Според Харизанов този скандал до момента говори за много неща, но не и за корупция.

„След всичко, което се изговори по тези казуси, аз не разбрах къде е корупцията. Няма нито едно доказателство до момента, че в тези сделки има замесени някакви мръсни пари. Фалшивата новина и въобще хибридната атака срещу Цветан Цветанов, че в интерес на една фирма е приемано лобистко законодателство или че им е назначавана проверка, която после им се е разминала – този сюжет говори за много неща, но аз не мога да провидя къде в него е корупцията“, коментира той.

Според Георги Харизанов събитието на седмицата е образуваната от прокуратурата проверка срещу важни представители на съдебната власт по отношение на тяхното имотно състояние или промените в него.

„Това е индикативно по няколко причини. Първо, бързата реакция на прокуратурата показва, че самосезирането по обществени настроения не е повод главният прокурор и представители на прокуратурата само да бъдат обвинявани в политически пристрастия и в намеса в политиката. Очевидно е практика, когато става въпрос за представители на съдебната власт и на комисията за отнемане на имущество. Освен това тази образувана проверка доведе до това Пламен Георгиев да излезе в отпуск. Доколкото знам, има такава заявка и от г-н Сарафов. Определено събитието на седмицата е свързано с тези разкрития и с тази проверка“, обясни политическият анализатор.

Според Георги Харизанов обаче тези проверки няма да доведат до някакви резултати.

„Когато има някаква новина, която може да бъде опакована и изчанчена, за да предизвика скандал, тя обикновено, когато засяга политици, е най-интересна в режим на предизборна кампания. Нанесе немалка щета на управляващата партия, но така се прави. Не може да има изненада и укор, такава е практиката. Това представлява политическата игра в крайна сметка“, допълни Георги Харизанов.

Tagged

2 thoughts on “Георги Харизанов: Няма драма в апартаментите! Политиците ни просто са с богати родители и умеят да спестяват!

  1. Бащата на цветанов-граф на село Шума,той ще да му е дал парите.Друго е да си потомствен аристократ.А ти харизане,колко спести от напояването,или и твоя баща е граф на не знам на кое си село?

  2. Тоя Харизанов е от сорта на Антон Тодоров и Тома Биков – абсолютно достатъчен факт , за да бъде оценен по „достойнство“ – смрадлива герберастка мърша .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *