Георги Харизанов опита да удари президента, но нацели лошо Борисов и разкри жестока измама

България отблизо

„Да си мислим, че с български инициативи на прокуратура, на ДАНС, ако щете и законодателни, можем да повлияем върху съхранението на банковата тайна от държави, които са офшорни зони, е доста наивно и по детски забавно“, това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Офшорната сметка е защитена от банковата тайна на съответната зона. Има държави, в чиято конституция е записано, че банковата тайна е неприкосновена и да си мислим, че с някакви политически ходове и активности тук в България може да се повлияе на този процес и да бъде свалена банковата тайна за потенциални български политици, които са толкова глупави, че да имат офшорни сметки на свое име – пак казвам силно наивна е тази история“, коментира Харизанов.

Георги Харизанов коментира  новината, че главният прокурор очаква от шефа на ДАНС, ако знае, да му каже за някакви тайни сметки на властта. Това е поредната разпоредена от главния прокурор проверка, свързана със скритите имоти, тайни сметки и офшорки на политиците.

„Трябва да си го зададем, разбира се (въпроса защо, ако ДАНС разполага с такава информация, досега не е предадена на прокуратурата). Аз силно се съмнявам, че нещо ще излезе от тази проверка“, каза Харизанов.

„Първо, начинът, по който говори президентът за осветляване на офшорни сметки, е доста странен, тъй като той издава или желание за продължаваща популярност на всяка цена, или дълбоко непознаване на материята. Освен това, ако ДАНС са имали данни досега, че някой действащ политик, особено пък на ръководна държавна длъжност превежда пари към офшорна сметка… възниква въпросът защо все още този политик не е обвиняем към днешна дата, ако тези данни са налице“.

В опита си да осмее и унижи президента, политологът много лошо нацели Борисов и Главния прокурор Цацаров и разкри огромна лъжа.

Цацаров се съгласи да прави проверка на тези сметки, уж притиснат от президента и за да успокои обществото, че нещо се върши.

Съгласи се и защото иска да се кандидатира втори мандат за главен прокурор.

Съгласи се даже Борисов!

Това е пълен абсурд и пълна лъжа.

И това го доказва съгласието на Борисов.

Та нали първо трябва да започнат от него и хората му?

А дали президентът не подхлъзна всички, за да ги види как ще реагират?

Въпрос, по който доста сериозно трябва да се замислим…

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *