ГЕРБ: Готови сме да направим правителство!

България отблизо
ГЕРБ са решени да положат “всички усилия за намиране на диалог между партиите в Народното събрание” и се надяват някои от формациите да преосмислят позициите си. Това стана ясно след срещата на депутатите на Бойко Борисов с така наречената “контактна група”, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Официален отказ за участие в тези дискусии има от “Продължаваме Промяната” и БСП. Писмен отказ изпратиха и от “Демократична България”. Днес ще се проведе още една среща – с “Български възход”. От ДПС също са заявили, че ще се включат.

 

„Говорихме за темите на България, за предизвикателствата на кризата, включително и пред законодателния процес и въпроса ще има ли Народно събрание и ще положим ли всички усилия за съставяне на правителство. Ако това зависи от нашата парламентарна група, ние тези усилия ще ги положим докрай. Надявам се в следващите часове и дни някои от другите парламентарни групи да преосмислят позицията си. Включително и през последните три дни стана ясно, че трябва да се търсят решения, почиващи на разума“, заяви Атанасова.

 

Даниел Митов призова формациите да “проявят отговорност”.

 

“Ако можехме да направим управление сами, щяхме да го направим, но избирателят така ни е подредил. Залогът е голям. Залогът е българската политическа система и българските граждани да имат пред себе си ясен път за изход от кризите, които се натрупват“, заяви Митов.

 

Дали са склонни да подкрепят правителство с друг мандат, Томислав Дончев коментира така:

 

„Ако първият не е събрал достатъчно подкрепа от втория, третия и петия, каква е политическата логика петия да искат сътрудничество с първия? Това не означава „не“, нищо не означава, рано е“, заяви Дончев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *