Киев вече не говори за бърза победа край Херсон! Ситуацията била много тежка!

Свят

Ситуацията край Херсон сега е много тежка. Руските сили се опитват да снабдяват групировката в града с боеприпаси на малки партиди, но все пак го правят. Ето защо сега е невъзможно да се определи краен срок за освобождаването на областния център.

Тези изводи са споделени от военния експерт Олег Жданов, съобщава „УНИАН“.

 

„Не даваме крайни срокове. Защо? Защото ситуацията там е много сложна. Самите руснаци се опитват да снабдяват своята групировка. Между другото, те поставят тръби по Днепър край Херсон, за да прехвърлят гориво“, казва Жданов.

След това експертът разказва за ситуацията на Каховския мост. Украинските въоръжени сили неколкократно го обстрелват с HIMARS. Въпреки това руските части изграждат три танкови прехода над моста. Това дава възможност на руснаците да преместят техника на левия бряг на река Днепър, а ВСУ се опитва да я унищожи.

„Те успяха да се прегрупират и да изкарат напред въздушнодесантните войски. Сраженията там са много тежки. И засега трябва да изчакаме да видим какво ще ни каже Генералният щаб. Ще кажа следното: усилията на украинските въоръжени сили там са много големи, боевете са много тежки“, добавя Жданов.

Експертът уточнява, че фронтовата линия в Херсонска област е голяма. Руснаците са използвали 11 от 15-те баржи в региона и преминават навсякъде. Затова е твърде рано да се говори за оперативно обкръжение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *