ГЕРБ заклеймиха със специална декларация проф. Иво Христов. Били обидени и искали извинение!

България отблизо

ГЕРБ осъдиха с декларация от трибуната интервюто на проф. Иво Христов.

ГЕРБ категорично осъжда подобни твърдения, обяви Тома Биков. Герберите очакват позиция от страна на БСП. Също така Иво Христов трябвало да поеме отговорност. Неинфантилни и недебилни за социалистите били само тези, които гласували за тях, но според Биков левите с подобно поведение нямало как да бъдат припознати от мнозинството българи.

ГЕРБ били склонни да преглътнат обидите и епитети към тях, но нямало да допуснат да бъдат обиждани гражданите. Ние сме в тази зала да помагаме на българския народ, не да го поучаваме, заяви Тома Биков.

ГЕРБ ще сезират комисията по парламентарна етика в Народното събрание.

Социалистът Драгомир Стойнев излезе на трибуната и цитира думи на премиера: „Когато си обграден от тъпанари, нито може да се прави политика, нито да се говори истината, нито да се правят реформи“. Кой ще се извини за тези думи?, попита червеният депутат. Тоест вие тъпанари ли сте?, попита той с мнозинството. Как бихме реагирали, когато председателят на парламента е проста кърджалийска „гугутка“ и беше наречена така от самия премиер? Защо тогава не реагирахте на обидата? допълни  Стойнев.

Българският народ пък иска ГЕРБ да се извини за всички епитети, които му лепна през последните години.

А специално Биков за думата лумпени, с която нарече протестиращите!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *