ГЕРБ разглеждат последни варианти за спасение! И нито един не предвижда…

България отблизо

От ръководството на ГЕРБ съобщиха за БНР, че при премиера Бойко Борисов се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета. Обсъдени са били различни варианти за излизане от създалата се ситуация.

Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият вариант е назначаване на преходно експертно правителство за довършване на мандата с нови министри и нов премиер, след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват „въздържал се“, след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила – ГЕРБ.

Третият вариант предвижда смяна на всички министри, излизане на премиера Борисов в отпуск до края на мандата и изпълняване на длъжността премиер от вицепремиер.

Рискът обаче в този случай е ситуацията да остане нестабилна. По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии – ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна. Окончателното решение ще бъде взето след завръщането на премиера Борисов от Брюксел,където ще има присъствено заседание на Съвета на ЕС.

В коментар на ИСТИНАТА ще отбележим, че нито един вариант не предвижда оставането на Борисов на власт. А най-добрият за народа вариант, е служебно правителство, назначено от президента Радев, което да подготви нови избори, след като отстрани всички, които са участвали досега в избирателния процес – от Районните избирателни комисии до Централната избирателна комисия и фирмите за преброяване на гласовете. И за да се спре купуването на гласовете трябва да се премине към машинно гласуване.

Трябва следващите избори наистина да бъдат честни и прозрачни, за да се излъчи правителство, което да поведе страната по пътя на възстановяване на икономиката, защото иначе няма да можем да се справим с настъпващата икономическа криза, вследствие на пандемията. А и честни избори са повече от необходими в България, за да се върне доверието на хората в институциите, които ще водят България по един много трънлив път.

Протестиращите казаха ясно: Искаме правителство, което мисли за хората, а не за разпределяне на порциите. това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *