ГЕРБ разкриха скандални афери на ПП и ДБ! Искат от президента да даде срок на Нинова да върне мандата!

България отблизо

Президентът да даде срок на Корнелия Нинова до 26 юли, 17 часа да върне мандата за правителство. Ако тя не може да предложи премиер, тогава Румен Радев да започне действия за прекратяване на мандата на Народното събрание и за свикване на предсрочни избори, настояват от ГЕРБ.

Поводът за това е изтекъл видеозапис, от който става ясно, че преговорите за съставянето на кабинет се бавят умишлено, за да се насрочат избори за средата на октомври.

„За всички е ясно, че третият мандат се протака. Това става ясно от един изтекъл запис от ПГ на „Демократична България“, които аз вече наричам „Демократите от Социалистическа България“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава ясно.

„Става ясно от този запис, че Корнелия Нинова се е „хванала за решението за КЕВР, за да може да държи така мандата до 16 август и да има избори на 16 октомври“, посочи още Атанасова.

Какво по-голямо нарушение на Конституцията от това Нинова или някой друг да определя датата на изборите, а не президента с указ?, питат от ГЕРБ.

„Ако някои си мисли, че с такива дребни шикалкавения да протака изборите може да постигне нещо, много бърка.

Христо Иванов съобщи на парламентарната си група, че избори ще има и те ще са на 16 октомври. А по думите му „Корнелия отново го раздава сякаш иска да съставя правителство“, без да има такива намерения. Разбрахме също така, че сега се чудели как да кажат на ИТН, че няма да имат техни министри. Защото ПП имали проблем кои са министрите на Слави, кои са неговите пари.

В тази коалиция единствено става въпрос за пари и интереси – кой ще овладее определени сектори“, изтъкна още председателката на опозиционната сила.

По думите на Атанасова станало ясно още, че планове за съставяне на правителство реално няма. „Иванов призна, че участват в разговорите с информационна цел и ще поддържат всички словесни еквилибристики, защото това не е мандат даден на една партия, а е технически мандат и правителство няма да се направи.

Тези ви лъжат от деня, в който взеха мандата“, категорична беше тя.

„От въпросната среща стават няколко неща. Има парламентарно крило на „Продължаваме промяната“ (ПП) и Лена Бориславова, цитирам Христо Иванов.

Става ясно и друго, че ако някой си направи бухалка от КПКОНПИ, то друг иска да участва в работата на тази бухалка и да я контролира по време на избори. Това пък е цитат, използван от Христо Иванов да обясни отношението на Тошко Йорданов към антикорупционния закон, който предстои да бъде разгледан в пленарната зала. Това беше обявено без никакъв смут у Христо Иванов, който е виден демократ и единствен борец за съдебна реформа. Те заедно ще си правят бухалка, с която ще ходят на избори“, каза още тя.

„Корнелия се е хванала за решението на КЕВР и по този начин си реши въпроса колко дълго може да държи мандата.

15 август и избори на 16 октомври, това го обявява Иванов. Какво по голямо нарушаване на Конституцията някой други, освен президента с указ, да определя датата на изборите. Ако някой си мисли, че може с шикалкавения да протака изборите, защото за Христо Иванов избори ще има и те ще бъдат на 16 октомври, а Корнелия го раздава , отново цитирам, че „все едно иска да състави правителство“.

Никой не мисли за правителство, защото знаят каква ужасна спирала от кризи преследва България. Освен това чухме от Иванов, че ИТН вече са търпими членове на коалицията, но сега се чудели как да им кажат, че няма да имат министри.

В тази коалиция става дума само за пари и интереси, кой ще овладее кои сектори. Иванов говори и за бившите си коалиционни партньори. Тошко и Митева се държали нагло и арогантно. Но вие до вчера бяхте заедно и заедно чагъртахте ГЕРБ. Кога разбрахте, че са такива?

Последните изречения от тази прекрасна среща, излъчена пряко, беше признанието на Христо Иванов, че участват в разгорите само с информационна цел и ще поддържат всичките словесни еквилибристики, защото това не е мандат на една партия, а технически мандат и тази партия няма да състави правителство. Тези ни лъжат повече от 7 месеца, че имат намерение да се борят с кризите. Те правят едно единствено нещо – участват в разговорите с информационна цел, поддържат словесната еквилибристика“, каза Деси Атанасова.

„Две събития днес доказаха, че нямат нищо общо с българската десница. ДБ отказа да гласува текст за избор на директор на КПКОНПИ, които да не позволяват на директора да е принадлежал на бившите служби за репресия на бившия режим“, каза Даниел Митов.

„Второ, от изтеклия запис, за мен става ясно, че коалиционните партньори са не само наясно, но са и съучастници да превръщат една от институциите, която трябва да се бори с корупцията, в своя бухалка“, каза още той.

Те вярвайки в собствената си пропаганда, в момента да изградят такава бухалка. Те искат да са част от този процес, част от механизма, който размахва тази бухалка. Това ли са хората, които ще правят съдебна реформа? Ще направя всичко възможно да стане ясно на нашите съюзници и партньори, каква реформа ще правят“, добави още Митов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *