Извънредно изявление на Слави Трифонов, Ще излезе ли ИТН от четворната коалиция!

България отблизо

След изтекъл запис от среща на ДБ, на която става ясно, че партия „Има такъв народ“ няма да има министри в евентуалното ново правителство, а „Продължаваме промяната“ искат ИТН да смени Тошко Йорданов като шеф на парламентарната група на партията, Слави Трифонов даде извънреден брифинг.

 

На този брифинг лидерът на „Има такъв народ“ попита риторично след като партията няма да има никакво участие в изпълнителната власт и на всичко отгоре искат и да се сменя шефа на парламентарната група, а кой знае утре могат да поискат и да си сменят лидера на партията, тогава пита Трифонов какъв е смисълът от преговори.

То всичко, казва Слави Трифонов, е предварително начертано от някой друг. Ние какво да правим в тази коалиция. Да участваме като статисти ли, ядосва се Трифонов.

„В прав текст Христо Иванов признава, че „Продължаваме промяната“ (ПП) и ДБ ни наричат мафия, защото те така изглеждат 100% бели. Иванов признава, че лъжат, че са мафия. Сега в прав текст си признават, че нагло и брутално, в прав текст, лъжат. Това е отвратително“, каза Трифонов.

Ние вече нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори. Не се страхуваме да отидем на избори.

ИТН излиза от преговорите за правителство. Това заяви Слави Трифонов в извънредно изявление, излъчен по партийната телевизия. Повод бе изтеклия запис от срещата на ПГ на „Демократична България“.

Днес Христо Иванов и парламентарната му група за пръв път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони. Без да знаят. И лицемерието им лъсна пред всички – видяхме истинското лице на задкулисието. Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон. Това е отвратително, заяви още Слави Трифонов.

Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков – ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид, заяви Трифонов.

Той подчерта, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и „словесно еквилибриране“. Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия

Очаквайте подробности!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *