Гешев: Съгласен съм радикално да втвърдим мерките за карантината! Вижте какво ни чака след втвърдяването…

България отблизо

Запознат съм с призива на софийските лекари и ги подкрепям. Това заяви за БНР главният прокурор Иван Гешев относно позицията на Столична лекарска колегия към Българския лекарски съюз.

Припомняме, че чрез писмо, адресирано до него, премиера Борисов, президента Радев, председателя на НС Караянчева и здравния министър Ананиев те настояват за въвеждането на още по-строги мерки за домашна изолация и ограничаване на влизането и излизането от София.

„Последните дни ми се обаждат лекари от цялата страна. Цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива призовах и аз още във вторник в НС“, каза Гешев. „Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканство, а да се вслушат в гласа на лекарското съсловие, защото те ще са на първа линия. Когато сме болни, отиваме при лекар, а не при политик“, заяви още той. „За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите. Опасявам се, че времето ни изтича и, трети път като призова, вече ще е късно и може да се окажем в италиански вариант. Сега е момента политиците да се докажат пред хората за това, за което са ги избрали“, добави главният прокурор.

Помолен да коментира желанието на лекарите за забрана за напускане на домовете и ограничаването на влизането и излизането в София, Гешев каза: „Няма да изказвам конкретно мнение за конкретни мерки. Както вече казах, настоявам за подкрепяне на исканията на медиците на Столичната лекарска колегия“.

Само че това, което искат медиците е:

Пенсионерите без право до излизат от къщи.

КПП-та за влизане и излизане от София, или така наречената блокада на столицата.

Прекратяването на движението на хора по улиците и никакво мърдане до второ нареждане.

А какво ще ядем междувременно, не е ясно.

И че самият той предложи тези мерки преди няколко дни, удобно забрави и стовари всичко на лекарите.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *