Главният секретар на МВР Живко Коцев обяви шокиращо: Оттеглям подадената си оставка

България отблизо

Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР. Това обяви самият той на брифинг в МС. 

„Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оотегля своятаподадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години и кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури“, заяви той.

 

Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години, кариерата ми е преминала изцяло там.

Първоначалната ми реакция бе на разочарование, обида и болка за отношението спрямо мен. Забелязвам обаче, че срещу мен се развика грозна кампания., Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, професионалист – мен и моите близки.

От последните дни – от сряда насам, не се спират спекулациите и внушенията спрямо мен и моята личност. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби – да се разгърне още повече.

Очаквам всичко!“ – каза Коцев.

„Освен това днес забелязах, че моята оставка бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста – министър на МВР. Това обстоятелство ме ангажира и задължава да се върна и да работя. Да си изпълнявам служебните задължения, защото тук не става вече въпрос само за мен, а за цялата държава“.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков на извънреден брифинг в министерски съвет (МС).

„Чух се с президента. И той е информиран за това и се разбрахме, че няма да задвижа тази процедура“, каза пък Денков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *