Главният секретар на президента дава под съд Борисов, „мисирките“ мълчат

България отблизо
Главният секретар на президента Димитър Стоянов поиска премиерът Бойко Борисов да му се извини официално за това, че пред медиите го нарече „келеш“.

Това стана ясно от негов пост във Фейсбук. Стоянов написа: „Очаквам официалното извинение на г-н Борисов в най-скоро време. Ако ли не – ще се видим в съда!“. Премиерът днес си позволи да нарече журналистите „мисирки“. Само една от тях скочи и възропта срещу обидата.

Борисов отново прекрачи границата и нарече представителите на медиите мисирки. Реагираха малцина. Държачите на микрофони може и да са се стъписали от изказването, а може и да са привикнали на подобно отношение от страна на премиера. Нетърпимост обаче още се среща – една от журналистките го помоли за уважение, защото никой не го наричал “петел”. Но не можем да очакваме много от човек, който открито може да нарече главният секретар на президента “келеш”!

 

“Как па сини тръби намерихме, д**ба, кажи им да ги заравят бързо бе“, каза премиерът Бойко Борисов на кмета на Перник Станислав Владимиров и добави “тури отгоре една червена пътека”. С това пък еднокнижникът се обърна към човек, избран от народа да управлява най-близкия град до София.

 

Препоръки за развитие на ораторското майсторство: Господин Премиер, може да прочетете други книги и да смените “Винету” на нощното шкафче. Обогатява словото. Току виж сте научили за други птици, с които да окачествявате родните журналисти.

Велизар Енчев също каза мнението си във Фейсбук.

„Вербалният изказ на премиера е тежка диагноза. Понеже словото е огледало на мисълта, очевидно е, че владетелят на „Дондуков“ 1 има съзнание на сикаджия и език на каруцар.

Да наречеш „келеш“ главния секретар на президента, а репортерките презрително да сравниш с „мисирки“, е агресия и към инакомислещите, и към журналистите. На първите натъртено им казва да си налягат парцалите, иначе ще им прати новия главен прокурор. На вторите сочи отреденото им от него място – във фермата за опитомени животни.
Както е яхнал метлата, въпрос на време е да преустрои стадионите в места за превъзпитание. Май затова ще строи и нови.“

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *