Главсекът в оставка с големи разкрития за завръщането на Божков

България отблизо

„Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това“, съобщи подалият оставка главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството.

 

Първоначално Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамеряват да се прибере доброволно.

 

„Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август“, каза той, цитиран от БНР.

На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: „Имахме информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите“.

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. В последствие обаче е променил позицията си.

„Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставка, тъй като имало напрежение около длъжността ми.

Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени„, поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *