Захарова и Песков разкриха защо Западът толкова бързо реагира за смъртта на Навални

Свят

Незабавната реакция на страните от НАТО на смъртта на Алексей Навални е саморазобличаваща, те вече са подготвили заключения, без да чакат съдебно-медицинската експертиза.

Това написа официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

„Незабавната реакция на лидерите на страните от НАТО на смъртта на Навални под формата на директни обвинения срещу Русия е саморазобличаваща. Все още няма съдебномедицинска експертиза, но заключенията на Запада вече са готови„, пише още Захарова.

Припомняме, че говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече западните изявления за смъртта на Алексей Навални „безумни“ и „неприемливи“, като се има предвид, че няма информация за причината за смъртта.

„Няма информация за причините за смъртта. А има такива изявления. Очевидно това са абсолютно неистови изявления. Ние считаме подобни изявления за абсолютно неприемливи, подчерта Песков, цитиран от ТАСС.

Първото изказване на Дмитрий Песков след информацията за смъртта на Навални беше по-кратко – че на президента на Руската федерация Владимир Путин е докладвано.

Въпреки че някои руски медии разпространяват информацията, че политикът е загубил живота си вследствие на тромб, това не може да се счита за надеждна информация в момента, докато не бъде извършена аутопсия и не бъде установена причината за смъртта на Навални.

Дмитрий Песков не казва нищо за тези слухове, заявявайки, че няма окончателна информация от Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН).

В отговор на въпрос дали Кремъл ще реагира на тази ситуация, Песков отбеляза: „ФСИН реагира“. „Казахме всичко, беше докладвано на президента, след това ФСИН прави всичко, което трябва да се направи“, завърши представителят на Кремъл.

Преди това председателят на Държавната дума Вячеслав Володин направо назова „виновниците за смъртта на Навални“ – според него това са западни лидери.

„Всички те, фамилиите им за широко известни – от генералния секретар на НАТО и ръководството на САЩ до Шолц, Сунак, Зеленски – са виновници за смъртта на Навални. Именно за тях, които вече са взели огромен брой грешни решения и се придържат към позициите си, е изгодна смъртта на Навални„, написа Володин в профила си в Telegram.

Източник Нюз.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *