Голям скандал: Тагарев с голяма изцепка, искат му оставката от Виетнам! СНИМКИ

Свят

Председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков коментира критиките на президента Радев към набързо приетите промени в Конституцията, действията на Тодор Тагарев на Йордановден, ротацията във властта и други въпроси. Това стана по време на посещението му във Виетнам, където Росен Желязков е на официална визита, цитиран от „24 часа“.

 

„Сесията си започва нормално. Продължаваме по план“, заяви той.

По думите му до самата ротация има време за политически коментари, анализи и решения. Желязков заяви, че има много законопроекти на първо четене, които трябва да бъдат довършени до тогава.

Шефът на НС коментира и критиките на президента Румен Радев. Според Желязков позицията на държавния глава за конституционните промени не е изненадваща.

Председателят на Народното събрание говори и за липсата на депутати на официалното освещаване на бойните знамена, на което бе поканена само Росица Кирилова: „Аз бях информиран за това нещо, предполагам става въпрос за недоглеждане. Йордановден би трябвало да обединява. Досега в НС не е имало момент да не бъдат поканени всички народни представители“.

„Ще изискам необходимата информация, за да преценя дали става въпрос за недоглеждане или по-особено отношение от страна на организаторите“, каза той и допълни:

„Би било странно, ако нямаме тази информация. Министърът на отбраната Тодор Тагарев е организатор и той е трябвало да ги покани. Не е имало досега друг такъв случай„.

От своя страна депутатът от БСП Борислав Гуцанов коментира случилото се с думите: „Ако не са били поканени и това е така, това е абсурдна ситуация, която за пореден път показва, че този човек е опасен за националната сигурност на страната ни и колкото по бързо си тръгне от този пост, толкова по-добре“.

Освен това Гуцанов заговори и за оставката на Тагарев.

Коментарите по актуалните политически събутия у нас бяха направени, след като председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков разговаря със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на областния партиен комитет.

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам посети провинция Куанг Нин.

„За мен е удоволствие и висока чест да бъда гост на една от най-колоритните провинции на Виетнам, която съчетава в себе си мъдростта на историята и новостите на съвремието“, посочи председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Той отбеляза, че географската отдалеченост на България и Виетнам никога не е била пречка за искрените и топли отношения между гражданите на двете страни.

„Ролята на нас, политиците, е да претворим тези хубави емоции на нашите граждани и да им дадем добри възможности за икономическо сътрудничество, за обмен на опит и обучение в различни сфери на науката и технологиите“, подчерта председателят на българския парламент.

„Съвместната декларация от 2013 г., както и подписаните по време на посещението в България от председателя на Националното събрание на Виетнам двустранни документи са отлична основа за развитието и задълбочаването на сътрудничеството между нашите две страни“, посочи секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и председател на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки.

„Уверен съм, че скоро ще можем да се похвалим с добрите резултати от ползотворните контакти на високо равнище, включително и между законодателните институции на двете страни“, добави той.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „БСП за България“) и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ „Възраждане“), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „Продължаваме промяната – Демократична България“), Цветан Предов (ПГ „Има такъв народ“), Ангел Георгиев (ПГ „Възраждане“) и Александър Вълчев (ПГ „Има такъв народ“). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.


Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *