Горанов: По-скоро ще напусна политиката, отколкото апартамента на кръстника си!

България отблизо
Ако се окаже, че живея незаконно в сегашния си апартамент, ще напусна политиката. Това заяви в предаването „Тази сутрин” финансовият министър Владислав Горанов по повод разследването дали не нарушава законите, живеейки в апартамента на кръстника си.

Няма нужда сега да напускам апартамента, допълни той.

 

Горанов коментира и промененото решение на ГЕРБ за преференциалния вот: „Обратът за Изборния кодекс и връщането на досегашния праг на преференцията е свързана с усещането на ГЕРБ, че са се отдалечили от хората“.

 

„ГЕРБ с цялата щета от това да си сменим позицията със сложна парламентарна технология от единия до другия ден, оценяваме, че по-правилно e преференциите да останат непроменени във вида, в който са действали”, коментира той.

 

По думите му е търсен максимален баланс в парламента между исканията на отделните партии. „Ние нямаме никаква причина да сме против преференциалния вот, тъй като според нашите оценки той до голяма степен ни помага и активира в индивидуалното състезание между участниците в листите допълнителен вот”, посочи министърът.

 

„Ако промените в кодекса бяха останали във вида, в който се гласуваха в четвъртък, на някои млади народни представители бащите им трябваше много повече да се бръкнат, за да ги направят отново такива”, посочи финансовият министър. „Това означава, че при ниска тежест на преференцията, когато лесно можеш да промениш листата, можеш с всички сили и способи да въздействаш на листата и да я преподредиш”, поясни той.

 

Горанов не пожела да влезе в конкретика за това, кой родител се е „бръкнал”, но по думите му лесно може да се направи статистика за народни представители, които са влезли с преференция. „След това лесно ще стигнете до изводите, към които аз ви наведох”, отбеляза той.

 

Горанов изтъкна, че сегашното правителство е избрано с гласовете на Обединените патриоти и ГЕРБ и нямат абсолютно никаква технологична или аритметична нужда да използват по-голямо представителство в парламента от това, което имат в момента. И могат да решават проблемите и без присъствието на БСП в залата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *