Грандиозен скандал: Рашков и Карадайъ се счепкаха в парламента! Ето каква е причината!

България отблизо
В остра размяна на реплики по въпроса с купуването на гласове влязоха вътрешният министър Бойко Рашков и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Поводът са акции на полицията, които движението смята за неправомерни. Спорът изглежда продължава. Рашков заплаши лидерът на ДПС със съдебен иск, ако продължи с клеветническите твърдения за даване на политически указания на униформените, а Карадайъ заяви – силовият министър обижда всички симпатизанти на Движението.

„Свободно използвате, господин Карадайъ думите “нарушаване на правата на гражданите от МВР”. Недейте да го правите толкова свободно. Слагате всички около 50 хил. служители на полицията под общ знаменател. Недейте като политик да го правите. Когато се говори, че някой нарушава правата на гражданите, трябва да представи съответните доказателства на съответния държавен орган. Вие 3-4 месеца тръбите, че имате доказателства. Дайте ги при мен, ще ги проверя. Ако нямате доверие на сегашния министър, дайте ги на прокуратурата“, заяви Рашков по време на изслушването си в Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание.

 

Той категорично отрече да е давал политически указания на който и да било полицай да репресира симпатизанти на ДПС по време на предизборната кампания и отсече:

„Не съм давал политически указания на който и да е полицейски служител да прави едно или да не прави друго. Ако продължавате с тези клеветнически твърдения, аз ще подам иск срещу вас, независимо, че сте народен представител“.

 

Карадайъ взе думата, без тя да му бъде дадена, и с остър тон заяви:

 

„Нахлуването по домовете на хора, които са инвалиди, и то без разрешение от съдия трябва да бъдат проверени. И тук става въпрос за надзор на парламента над изпълнителната власт, ако на някого не му е ясно. По реда на парламентарния контрол, господин министър, вие сте длъжен да ги представите в НС, а ние като се запознаем с тези документи, да преценим кое е за прокуратурата и кое за съда. Вие не сте ги представили, но и в днешното заседание говорите за купен и контролиран вот от страна на ДПС, и аз да ви кажа – за ДПС са гласували около 350 хил. български граждани и вие всички тези хора ги наричате “купувачи на гласове” и ги обявявате, че са нарушители на закона. Не е коректно, господин министър. Вие ги обиждате тези хора!“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *