Владислав Панев – ДБ: И да протестират миньорите, все тази. ТЕЦ „Марица изток“ ще бъде закрит! Трябва ни екология не мини!

България отблизо

„Въглищните централи ще работят дотогава, докато пазарните условия позволяват. Мисля, че това ще приключи далеч преди 2038 г., доста по-рано ще се наложи да бъдат затворени“, заяви в ефира на БНТ Владислав Панев от ПП-ДБ.

Според Панев няма как да се гарантира, че няма да има нито един съкратен служител на въглищните централи през този период.

 

По думите му е важно да бъдат направени реформи в енергетиката и земеделието, а твърденията, че няма да се изграждат соларни паркове върху територията на централите са популистки.

„Да сменим регулаторите. Бъдещето на „Марица изток“ е свързано със соларни паркове, с нови индустрии, със заводи за батерии, има изградена инфраструктура“, подчерта Владислав Панев.

Уточни, че има напрежение в правителството и парламентарното мнозинство.

„Отлична е оценката на премиерстването на Денков – по начина, по който се намеси със земеделците и „Марица изток“. Некоалицията е доста сложна, имаме ниско доверие помежду си“, каза още Владислав Панев.

Tagged

1 thought on “Владислав Панев – ДБ: И да протестират миньорите, все тази. ТЕЦ „Марица изток“ ще бъде закрит! Трябва ни екология не мини!

  1. Това са най-отвратителни хора ,за тях няма нищо важно не ги интересува за хората.Да ви се връща стократно с това което вършите на народа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *