Грози го ЗАТВОР: Вижте в КАКВО се провини Кирил Домусчиев! ШОКИРАЩО е!

България отблизо

В последно време сме свидетели на все по-големи и абсурдни парадокси и дори престъпления, от гледна точка на националните интереси на България.

Преди няколко месеца научихме, от медиите, че „големият бизнесмен“ Кирил Домусчиев открил предприятия в…САЩ. Не в България, а в Америка.

Преди няколко дни, във фейсбук профила си, Домусчиев горделиво се тупа по гърдите, че „една от най-стратегическите му фирми“, е получила престижна награда в…Съединените щати.

Всъщност, става дума за фармацевтичната компания „Хювефарма“, която бе изнесена от България в град Сейн Луис, щата Мисури. Според съобщението във фейсбук профила на Домусчиев, „Хювефарма“ е получила много престижна награда от градската управа на Сейнт Луис. И забележете, наградата му е връчена за „принос в икономическото развитие на град Сейнт Луис“.

По думите на Домусчиев, призът бил връчен от кмета на града, на тържествена церемония, на която присъствали 1250 представители на бизнеса от Сейн Луис и щата Мисури. И това било голямо признание за него като български инвеститор в най-голямата икономика в света.

Но нека караме по ред. Абсурдът се състои в това, че най-бедната държава в цяла Европа дава пари на най-богатата държава в света. Не стига, че даваме милиарди, за да купуваме старите въоръжения на янките… Не стига, че даваме стотици милиони, за да участваме в „мисиите“ на американците в Ирак и Афганистан, без да знаем какво правим изобщо там…Не стига, че там загиват безсмислено наши български войници…Не стига, че нямаме пари дори да опазим границите си, или небето си…Ами сега трябва да изнасяме и български национален капитал зад граница. Трябва да създаваме работни места в най-богатата страна на света. Въпреки че България се нуждае на живот и смърт от работни места. На какво ви прилича това, ако не на престъпление?

Сега за другото престъпление. Някои ще кажат, че Кирил Домусчиев е направил заводите в САЩ не с държавни, а с частни, негови пари. И това ще е огромна грешка. Защото парите, които сега са в банковите сметки на всички олигарси и „бизнесмени“ не са техни, а държавни пари.

И то поради простата причина, че те са ограбени най-напред от натрупаното в годините на социализма българско национално богатство. И сред това са натрупани още, от безсъвестната и безмилостна експлоатация на робския труд на нещастния, беден и доведен до нечувана мизерия и отчаяние, български народ.

Следователно, както каза Владимир Путин на руските олигарси, тези пари не са техни. Те са на руската държава и руския народ. Абсолютно същото се отнася и за нашите олигарси и „почтени бизнесмени“. Защото иначе няма обяснение как от таксиметрови шофьори, студенти и работници в ширпотреба, хора като Баневи, Домусчиеви, Бояджиеви и т.н., изведнъж станаха богаташи.

Та значи парите, с които „големият инвеститор“ Кирил Домусчиев е построил завода в американския щат Мисури, не са негови. Те са част от националното богатство на България. Те са народни пари. Те са държавни пари.

Което на практика означава, че въпросният „инвеститор“ е изнесъл незаконно, и което е по-важното – неморално, крупна сума държавни пари. А това, според Наказателния кодекс, е престъпление. И то престъпление, за което се дават доста годинки затвор.

Нима не е било известно на „предприемача“ Домусчиев, че бедна България се нуждае много повече от заводи и предприятия, отколкото богатата Америка? Известно му е било, разбира се. Но напук на мизерстваща България, той се подмазва на своите господари от САЩ. И очаква те да му дадат възможност да се обогати още повече. А българите, кучета ги яли.

И после, тези „бизнесмени“ се чудят защо българския народ ги мрази толкова много. Ами защото не само ограбиха, но и разпиляха народното богатство. Подпомагани от своите западни ментори.

И тази омраза се разгаря. Все по-силно и по-силно. Затова избухна в пожара на протестите. И този пожар е на път да изпепели властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

2 thoughts on “Грози го ЗАТВОР: Вижте в КАКВО се провини Кирил Домусчиев! ШОКИРАЩО е!

  1. И още ни казват, че протестите са без цел и навятърничеви! Колко много вина имат пред народа и не виждам как ще оцелеят като депутати! Много смет се насъбра, много пара от народа се открадна всичко това народа иска да измете и парите да си прибере!

  2. Отчайващо положение, пладнежки грабеж и парвенющина. Какво ли ще крадат след време като в България останат само циганите?
    Жалко, жалко майко Българийо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *