Гьоков: Може да изтеглим всички министри на БСП! Не искаме власт, а правителство!

България отблизо
„Склонни сме да оттеглим всички министри, които присъстваха в кабинета, стига да имаме решение, че трябва да направим правителство и то трябва да работи. Въпреки че колкото и нескромно да звучи, мисля че резултатите са налице и в земеделието, и в туризма, и в икономиката. А за социалната политика – такава социална политика не е имало в предходните 12 години”.

По повод предстоящото връчване на трети проучвателен мандат, Гьоков каза: Нямаше драма в това на кого ще бъде връчен третият мандат – дали на БСП, дали на ДБ или на ИТН. Въпросът е да има прагматизъм.

 

Той посочи пред NOVA NEWS , че прагматизъм означава да не се стига до избори, а да се състави работещ кабинет.

 

„Ние ще преговаряме с всички партии в досегашната коалиция. Червените линии са с ДПС и ГЕРБ”, добави Гьоков. На въпрос какво ще е следващото правителство – технократско, експертно или с ярки политически фигури – отговори: Аз бих заложил на ярки политически фигури с експертиза. Имаме различия с ДБ в момента по този въпрос – дали да е чисто експертно или на политическо фигури. Според нас политическите фигури носят отговорност.

 

По думите му коалициите с ДБ са трудни, защото самите те са с различни идеологии. „В едни нови избори ще имаме все по-сложни преговори, пазарлъци, ако щете“, обясни Гьоков.

Снощи стана ясно и че премиерът няма да е от БСП, а от ПП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *