Дават „Възраждане“ на прокурор заради колаж със Соломон Паси

България отблизо

Огромен скандал с колаж на „Възраждане“! Председателят на Организация на евреите в България „Шалом“ Александър Оскар изпрати сигнал до Софийска районна прокуратура заради гавра със Соломон Паси, публикуван в страницата на партията  в Телеграм. 

„Фотоколажът изобразява група лица във военни униформи, наподобяващи тези на германски войници от периода на националсоциализма, които насилствено отвеждат друго лице. Държаното от тях лице е Соломон Паси – добре познат български  общественик от еврейски произход, бивш народен представител и министър на външните работи.

 

 

Върху фотоколажа е поставен и надпис с текст „Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия“. Нито авторът на фотоколажа, нито самоличността на лицето, което го е споделило в групата на партия „Възраждане“ в Telegram, са ни известни“, пише Оскар до прокуратурата и настоява да бъдат взети мерки извършителите да бъдат разкрити.

Според лидера на „Шалом“ този колаж представлява проява на антисемитизъм и език на омразата, насочена срещу еврейската общност в Република България. „Те представляват недопустима подигравка с едно от най-мрачните събития в световната история – осъществения от страна на нацисткия режим в Германия преди и по време на Втората световна война геноцид срещу милиони евреи, населявали територията на Европа.

Б.Р.

Не публикуваме снимката, за да не бъдем обвинени и ние.

Само се учудваме какво общо има цяла партия с качен от неизвестен потребител колаж.

Tagged

4 thoughts on “Дават „Възраждане“ на прокурор заради колаж със Соломон Паси

  1. Кой не знае Пасито кой не го е псувал досега май всички целокуния български народ.Прави са „Възраждане“

    1. Какъв е той да прави сравнение ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ С ПАЛЯЧЕТО НАРКОМАНЧЕТО ЗЕЛЕНИ ПРОКОРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА И ДА ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРОНОСТ НА ТОЗИ САМОЗАБРАВИЛ СЕ ИНДИВИД ЧЕ СЕ ПОДИГРАВА С ВЕЛИЧИЕТО ЛЕВСКИ АКО НЕ СЕ ЧУСТВА БЪЛГАРИН ДА СИ ХОДИ В ИЗРАЕЛ ИЛИ ПРИ ЗЕЛЕНОТО ДЖУДЖЕ

  2. Тоя се измъкна от дупката си изапочна да ръси глупости пак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *