Христо Иванов: Радев влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС. Време е да го махнем!

България отблизо
В България темата за системната корупция и системното руско влияние тежи от много години, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Двете неща – корупцията и руското влияние, са свързани изключително тясно. България с години е затъвала в корупция и руско влияние.

 

Трябва да сме активна страна, която казва, че иска да се освободи от това влияние, но нашият президент го брани. Радев все повече влиза в ролята на главен руски лобист в ЕС“, каза още той пред БНР. Ненапразно хората протестираха срещу него в петък и искаха оставката му

/ Б.Р. Сто души/ 

 

„Ние казваме, че има възможност да се направи правителство, което може да прави реформи. На този етап нашето партньорство е с българските граждани. Искаме от тях мандат“, посочи Иванов.

 

Според него новият списък със санкционирани по закона „Магнитски“ е вот на недоверие към българските правоохранителни институции. Службата за контрол над чуждестранните активи и Министерството на финансите на САЩ в петък разпространиха още един списък по глобалния закон „Магнитски“.

 

„Това е огромен шамар за България. Трябва да се захванем да си оздравим държавата и институциите. От години не правим необходимите реформи. Този тип интервенции са крайни мерки. Докарваме се до състояние на полувменяемост на държавата и на нейните институции. След този акт какъв Шенген ще търсим? Как ще искаме споделяне на информация?“, изтъкна Христо Иванов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *