Даниела Дариткова: Ние от ГЕРБ сме избрани да градим България! Никаква оставка!

България отблизо

Ние от ГЕРБ сме избрани да градим България, заяви в словото си в началото на новата парламентарна сесия Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

 

Дариткова нападна президента Румен Радев, без да го назове по име.

Едва ли ще се запомни с добро този политик, който със стиснат юмрук призовава за метежи и бунт, заяви от трибуната на парламента председателката на ПГ на ГЕРБ.

 

„Всеки политик обаче има избор по какъв начин да осмисли присъствието си в политиката и да остане в историята на страната. Едва ли ще се запомни с добро този, който от позицията на високия си пост и воден от личните си властови амбиции със стиснат юмрук призова за метежи и бунт, заради който се издигат бесилки и се разнасят ковчези“, каза Дариткова.

 

Осъзнаваме необходимостта от решителни промени в обществения живот на страната ни и осъзнаваме отговорността за осъществяването им, заяви в първия ден на парламента тя.

 

За нас от ГЕРБ разделението на нацията е проблем, а не възможност, каза още тя. И обяви, че най-голямата политическа сила в парламента няма да налага волята си със сила.

Дариткова предвиди, че следващият парламент може да се окаже много по-фрагментиран от сегашния.

 

„Всички ние сме в тази зала по волята на българските граждани като демократично избрани в резултат на легитимни избори. Това, в което сме се клели е да спазваме Конституцията и законите на страната. В тази конституция е ясно е разписано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява държавния суверенитет“, каза в началото на словото си Дариткова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *