Политолог призова Радев да си ходи, понеже оглавил народното въстание срещу властта

България отблизо

Ролята на президента Румен Радев е изцяло нетипична за неговата позиция. Той на практика оглавява едно велико народно въстание срещу институции на изпълнителната и законодателната власт. Това коментира пред БНР политологът Огнян Минчев. 

Той на практика оглавява въстание. Няма ролята на президент, тоест на посредническа фигура, която трябва да възстанови дълбоко нарушената легитимност на упражняването на политическата власт в България“, коментира Минчев. „Имаме сблъсък на институциите, но нямаме криза на институциите, нямаме блокиране на дейност на институциите“, каза политологът.

Ако от ГЕРБ не съберат 120 подписа, това ще означава преход от криза на легитимността към криза на парламентарното мнозинство“, изтъкна той. По думите му Конституцията е кризисна дъвка, която в момента широко се употребява. Според него нова Конституция не е лекарство за изострените отношения в страната.

„Нова Конституция се прави, когато обществото е в спокойно състояние и има перспективата да мисли дългосрочно, а в сегашната ситуация има игра с нулев резултат“, отбеляза Минчев.

Tagged

1 thought on “Политолог призова Радев да си ходи, понеже оглавил народното въстание срещу властта

  1. Аз съм и фискалист от историческа гледна точка.Първата част на фискалните знаци са пагубни за любителите на богатства но Природата все още изчаква като наблюдава безумието им и липсата на спирачка в действията и глупостта им.Но това изчакване не може да е вечно и наченки за това вече са налице.Още като ученик в основното училище мой братовчед въведе допълнение към сравнителните степени а именно:прост,по прост,…,хептен прост,…,пожарникар,милиционер.Като слушам коментарите по правителствените медии си задавам въпроса“А има ли по-задна класация от 111-то место в световен мащаб?“,но до сега не съм открил такава.Хвалбите и лъжите на правителствените и герберските представители на обществото работят на максимална скорост.
    Вместо да обслужват най бедните слоеви на обществото,те предоставят тези услуги на себеси,на тяхни близки,на други държави.Русия предлага безплатно обучение на българи във всички нейни университети плюс стипендия и следдипломна квалификация.
    В България на всички учебни институти беше даден статут на университети без същите да покриват изискванията за това.Нещо повече-делигираният бюджет ги съсипа окончателно.
    Неуки,полицаи и малцинствени даром получават дипломи а на практика главите им остават празни!Доказателства имам.
    Съсипаха всичко-промишленост,селско стопанство,природа,здравеопазване и какво ли не.
    И за всичко им е виновен президента.А такъв президент до сега България не е имала!
    Мога да пиша и говоря по много въпроси от науката и живота,но времето напредна.
    Желая Ви здраве и семейно щастие!
    С уважение:акад.Марин Маринов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *