Даниел Митов: Позорният символ трябва да бъде демонтиран

България отблизо

Във връзка с мнението, изразено в твърде рязка форма от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, относно казуса с Паметника на съветската армия, Даниел Митов каза, че от ГЕРБ – СДС искат паметника да бъде демонтиран. Този позорен символ на комунистическата партия трябвало да намери мястото си в Музея на социалистическото изкуство.

 

Това каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

Не стана ясно обаче, как огромният паметник може да се побере в музей. Не стана ясно и друго. Дали ГЕРБ ще искат да взривят паметника, ако не могат да го демонтират, както СДС навремето взриви Мавзолея на Георги Димитров по простата причина, че въпреки усилията и уж съвременните технологии, те не можаха да демонтират един паметник, строен преди много години.

Даниел Митов изрази надежда, че този път избирателите ще осъзнаят защо единствената партия, която може да осигури правителство и стабилно управление е  ГЕРБ – СДС.

По отношение на правосъдната реформа Даниел Митов каза, че тя трябва да се прави разумно, а не да се прави „реформа на реформата“, посочи той. Трябва да има механизъм за контрол на главния прокурор, но не може да се прави правосъдна реформа „на парче“, не бива да има и партийни нюанси, допълни Митов.

Политикът каза, че войната в Украйна ще приключи когато Русия се изтегли от украинската територия и Украйна възстанови териториалната си цялост.

„Когато се нарушават фундаментални принципи на международното право, когато се извършват престъпления срещу човечеството всеки ден от страна на Руската федерация, говоренето за баланси обслужва агресора. България, за съжаление, под ръководството на Румен Радев и по време на правителството на Кирил Петков, заемаше безкрайно нерешителни позиции“, каза Даниел Митов.

„Разпространяваха се картинки, в които пишеше какво България не дава на Украйна. Сегашната позиция на ПП е неразбираема, имайки предвид как се караше Калина Константинова на украинските бежанци. Толкова по въпроса за двойните стандарти. Ние сме заели позицията си още от самото начало – ясно, твърдо и категорично“, завърши той.

Въпросът е ако ходът на войната се промени по някакъв начин, няма ли ГЕРБ отново да сменят политическата си ориентация и да зареят друга песен?

Tagged

1 thought on “Даниел Митов: Позорният символ трябва да бъде демонтиран

  1. ЗДНЕС Е ДЕН ЗА ПРОШКА .НО АЗ НЕ ВИ ДАВАМ ПРОШКА ЗАЩОТО ПРОГОНИХТЕ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НИ НАПРВИХТЕ ПАРИТЕ ДА НИ СТИГАТ САМО ЗА ЛЕКАРСТВА ОБЕЗЦЕНИХТЕ НИ ЖИВОТА И ГЛЕДАТЕ ДА НИ ЯДАТ КУЧЕТАТА ЗА ДА КРАДЕТЕ ПО ВЕЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *